![Populär och god fiskgratäng med dill och citron, gratängen tillagas i bleck och servas sedan med fluffigt potatismos.
Specialkost: går att göra laktosfri genom att använda laktosfria produkter.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/flisans-fiskgratang-med-potatismos/2385813024.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.53,0.64&format=webp&quality=80)
Flisans fiskgratäng med potatismos
![Flisans fiskgratäng med potatismos](https://cdn-kund.arla.se/recept/flisans-fiskgratang-med-potatismos/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Guldko](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/2116495536/24e43235-4bea-4d4b-b582-4fddbd20f188.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Populär och god fiskgratäng med dill och citron, gratängen tillagas i bleck och servas sedan med fluffigt potatismos. Specialkost: går att göra laktosfri genom att använda laktosfria produkter.
Gör så här
-
Citronsås:
- Smält smör i kastrull och vispa ner vetemjölet.
- Späd med vatten och grädde. Tillsätt buljongtärningen.
- Koka upp och låt sjuda ca 5 min under omrörning.
- Smaksätt med rivet skal av citron.
-
Frasigt täcke:
- Riv brödet.
- Skala och riv vitlöken. Hacka dillen.
- Blanda samman alla ingredienser.
-
Potatismos:
- Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
- Värm mjölk och smör.
- Mosa potatisen och späd med mjölkblandningen och salta.
-
Till servering.
- Lägg fisken i portionsbitar i ett smort bleck. salta och peppra.
- Sätt ugnen på 175°.
- Tillaga i ugnen ca 15 min.
- Häll över såsen.
- Toppa fiskbitarna med brödblandningen.
- Gratinera i ugnen ca 10 min.