Flisans fiskgratäng med potatismos
Populär och god fiskgratäng med dill och citron, gratängen tillagas i bleck och servas sedan med fluffigt potatismos. Specialkost: går att göra laktosfri genom att använda laktosfria produkter.
Gör så här
-
Citronsås:
- Smält smör i kastrull och vispa ner vetemjölet.
- Späd med vatten och grädde. Tillsätt buljongtärningen.
- Koka upp och låt sjuda ca 5 min under omrörning.
- Smaksätt med rivet skal av citron.
-
Frasigt täcke:
- Riv brödet.
- Skala och riv vitlöken.
- Blanda samman alla ingredienser.
-
Potatismos:
- Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
- Värm mjölk och smör.
- Mosa potatisen och späd med mjölkblandningen och salta.
-
Till servering.
- Lägg fisken i portionsbitar i ett smort bleck. salta och peppra.
- Sätt ugnen på 175°.
- Tillaga i ugnen ca 15 min.
- Häll över såsen.
- Toppa fiskbitarna med brödblandningen.
- Gratinera i ugnen ca 10 min.