Flisans fiskgratäng med citron och frasigt täcke
Populär och god fiskgratäng med dill och citron, gratängen tillagas i bleck och servas sedan med fluffigt potatismos.
Gör så här
-
Citronsås:
- Koka upp vatten och grädde. Tillsätt buljongpulvret.
- Koka upp och red under omrörning med majsstärkelse utrört i vatten. Låt koka upp.
- Smaksätt med rivet citronskal.
-
Frasigt täcke:
- Blanda samman rivet bröd, riven vitlök, hackad dill, smält smör samt riven ost.
-
Potatismos:
- Ångkoka potatisen mjuk i ugnen på 105° ånga. Eller koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt ånga av.
- Värm mjölk och smör.
- Mosa potatisen och späd med mjölkblandningen och salta.
-
Till servering.
- Lägg fisken i portionsbitar i ett smort bleck. salta och peppra.
- Tillaga i ugnen på 175° ca 15 min.
- Häll över såsen. Toppa fiskbitarna med brödblandningen.
- Gratinera i ugnen ytterligare ca 10 min.