Flisans fiskgratäng med citron och frasigt täcke

Flisans fiskgratäng med citron och frasigt täcke

Flisans fiskgratäng med citron och frasigt täcke

Populär och god fiskgratäng med dill och citron, gratängen tillagas i bleck och servas sedan med fluffigt potatismos.

Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga

Gör så här

  • Citronsås:
    • Koka upp vatten och grädde. Tillsätt buljongpulvret.
    • Koka upp och red under omrörning med majsstärkelse utrört i vatten. Låt koka upp.
    • Smaksätt med rivet citronskal.
  • Frasigt täcke:
    • Blanda samman rivet bröd, riven vitlök, hackad dill, smält smör samt riven ost.
  • Potatismos:
    • Ångkoka potatisen mjuk i ugnen på 105° ånga. Eller koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt ånga av.
    • Värm mjölk och smör.
    • Mosa potatisen och späd med mjölkblandningen och salta.
  • Till servering.
    • Lägg fisken i portionsbitar i ett smort bleck. salta och peppra.
    • Tillaga i ugnen på 175° ca 15 min.
    • Häll över såsen. Toppa fiskbitarna med brödblandningen.
    • Gratinera i ugnen ytterligare ca 10 min.