En smakexplosion av sött, salt och syrligt. En grym soppa som påminner om ett långkok. Garanterat en soppa utöver de vanliga.

Fläskkarré i syrlig lökbuljong med persiljeyoghurtcrème

Recept av Stefan Eriksson

En smakexplosion av sött, salt och syrligt. En grym soppa som påminner om ett långkok. Garanterat en soppa utöver de vanliga.

Gör så här

    • Fräs lök och vitlök i smör. Tillsätt köttet och fräs ytterligare några minuter.
    • Tillsätt öl och buljong. Koka på svag värme tills köttet är mört. Smaka av med salt och peppar.
    • Koka morötterna i ånga i ugnen tills de är mjuka. Blanda citron, purjolök, olja och senap och blanda med morötterna.
    • Mixa kikärter, yoghurt, persilja och vitlök. Smaka av med citron, salt och peppar.
    • Servera soppan med citronmorötterna och persiljeyoghurtcrèmen.