![Den här soppan skapades 1987. Min bouillabaisse är en mild variant med rotfrukter och curry som ger lite sting. Ibland har jag även i lite citron mot slutet.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/fisksoppa-toppad-med-aioli/1999953111.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Fisksoppa toppad med aioli
![Fisksoppa toppad med aioli](https://cdn-kund.arla.se/recept/fisksoppa-toppad-med-aioli/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Guldko](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/2116495536/24e43235-4bea-4d4b-b582-4fddbd20f188.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Den här soppan skapades 1987. Min bouillabaisse är en mild variant med rotfrukter och curry som ger lite sting. Ibland har jag även i lite citron mot slutet.
Gör så här
-
- Fräs lök, purjolök och vitlök i olja och curry, tillsätt potatis, rotfrukter, krossade tomater och vatten. Låt koka tills potatisen och rotfrukterna är mjuka.
- Tillsätt grädde och resten av kryddorna.
- Lägg i fisken, låt sjuda till den känns klar. Strö över dill.
- Blanda ingredienserna till aiolin. Servera soppan med en klick aioli.