![Fisk ska lagas från grunden. Krydda upp den - då äter barnen! Idag är de mer vana vid heta kryddor hemifrån. Fisk och soppa är deras favoriter.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/fiskgryta-med-vitlokscreme/4124036597.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Fiskgryta med vitlökscrème
![Fiskgryta med vitlökscrème](https://cdn-kund.arla.se/recept/fiskgryta-med-vitlokscreme/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Guldko](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/2116495536/24e43235-4bea-4d4b-b582-4fddbd20f188.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Fisk ska lagas från grunden. Krydda upp den - då äter barnen! Idag är de mer vana vid heta kryddor hemifrån. Fisk och soppa är deras favoriter.
Gör så här
-
- Fräs potatis, rotfrukter, vitlök, lök, purjolök och chili i olja och tomatpuré.
- Slå på krossade tomater och vatten, smaka av med sambal oelek.
- Låt sjuda tills grönsakerna mjuknat, ca 20 min. Smaka av med salt, citronpeppar och socker.
- Lägg i fisken, låt sjuda tills fisken är klar. Strö över dillen.
- Blanda crème fraiche och vitlök. Servera fiskgrytan med en klick sås.