Fiskgryta med saffranskräm
Den här fiskgrytan är som en restaurangrätt. Den är riktigt populär bland skolbarnen och känns väldigt lyxig. Servera ett gott bröd till grytan.
Gör så här
-
- Fräs hackad lök, vitlök och skivad fänkål på medelvärme i olja ca 5 min. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare 1 min.
- Tillsätt malen fänkål, curry, vin, buljongpulver, vatten, krossade tomater, honung, grädde, salt och peppar. koka ihop ca 20 min.
- Tärna fisken i 2x2 cm stora tärningar. Lägg ner fiskbitarna i grytan, dra av från värmen och låt fisken gå klar på eftervärmen.
- Vänd ner de kokta musslorna.
-
Saffranskräm:
- Blanda samman crème fraiche, majonnäs, saffran och salt.
-
Till servering:
- Garnera fiskgrytan med persilja och servera med surdegsbröd och en klick saffranskräm.