En riktigt bra restaurangrätt som många älskar.

Fiskgryta med saffranskräm

En riktigt bra restaurangrätt som många älskar.

Gör så här

    • Fräs hackad lök, vitlök och skivad fänkål på medelvärme i olja ca 5 min. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare 1 min.
    • Tillsätt fänkålsfrö, curry, vin, fond, vatten, krossade tomater, honung, grädde, salt och peppar. koka ihop ca 20 min.
    • Tärna fisken i 2x2 cm stora tärningar. Lägg ner fiskbitarna i grytan, dra av från värmen och låt fisken gå klar på eftervävrmen.
    • Vänd ner de kokta musslorna.
  • Saffranscreme:

    • Blanda samman crème fraiche, majonnäs saffran och salt.
  • Till servering:

    Servera fiskgrytan med surdegsbröd och en klick saffranskräm, toppa med hackad persilja.