Fiskgryta med saffranskräm

Fiskgryta med saffranskräm

Fiskgryta med saffranskräm

Den här fiskgrytan är som en restaurangrätt. Den är riktigt populär bland skolbarnen och känns väldigt lyxig. Servera ett gott bröd till grytan.

Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga

Gör så här

    • Fräs hackad lök, vitlök och skivad fänkål på medelvärme i olja ca 5 min. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare 1 min.
    • Tillsätt malen fänkål, curry, vin, buljongpulver, vatten, krossade tomater, honung, grädde, salt och peppar. koka ihop ca 20 min.
    • Tärna fisken i 2x2 cm stora tärningar. Lägg ner fiskbitarna i grytan, dra av från värmen och låt fisken gå klar på eftervärmen.
    • Vänd ner de kokta musslorna.
  • Saffranskräm:
    • Blanda samman crème fraiche, majonnäs, saffran och salt.
  • Till servering:
    • Garnera fiskgrytan med persilja och servera med surdegsbröd och en klick saffranskräm.