![Jag gillar citrussmaker och tycker att vi serverar för lite fiskgrytor i skolan. Därför fick den här grytan en frisk smak av lime. Smaka av och reglera limestyrkan efter tycke och smak.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/fiskgryta-med-doft-av-lime/450066759.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Fiskgryta med doft av lime
![Fiskgryta med doft av lime](https://cdn-kund.arla.se/recept/fiskgryta-med-doft-av-lime/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Guldko](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/2116495536/24e43235-4bea-4d4b-b582-4fddbd20f188.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Jag gillar citrussmaker och tycker att vi serverar för lite fiskgrytor i skolan. Därför fick den här grytan en frisk smak av lime. Smaka av och reglera limestyrkan efter tycke och smak.
Gör så här
-
- Koka potatisen. Stek schalottenlök och chili i smör i en gryta.
- Tillsätt vatten, fond, limeskal och limesaft, Låt koka upp. Vispa i majsstärkelse utrört i lite vatten och därefter matyoghurt. Värm så såsen reds utan att stormkoka. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg ner fisk och tomater i grytan, sjud försiktigt på svag värme tills fisken känns klar.
- Servera fiskgrytan med potatis.