Fiskgratäng är omtyckt och lätt att servera till skollunchen. Ostcrèmen blandas ner direkt i den färdigkryddade fänkålsbuljongen. Stryk krämen över fisken, sätt in i ugnen. Klart!

Fiskgratäng med fänkål och spenat

Fiskgratäng med fänkål och spenat

Fiskgratäng är omtyckt och lätt att servera till skollunchen. Ostcrèmen blandas ner direkt i den färdigkryddade fänkålsbuljongen. Stryk krämen över fisken, sätt in i ugnen. Klart!

Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga

Gör så här

    • Koka fänkålen i grönsaksbuljong, vinäger och kryddor tills den är al dente, ca 5 min. Sila av buljongen och spara den. Blanda fänkålen med spenaten på bleck. Krydda med salt och peppar.
    • Salta fisken och lägg den på grönsakerna.
    • Blanda ostcrème, buljongen och majsstärkelse, stryk över fisken.
    • Gratinera i ugn på 200° ca 25 min. Koka bulgurn.
    • Garnera gratängen med tomathalvor och färska örter. Servera fisken med bulgur.