![En jättepopulär rätt som vi har haft länge. Om budgeten tillåter - laga gärna på färsk vit fisk. De frästa morötterna ska däremot alltid kryddas med färsk ingefära för att få fram den rätta smaken.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/fiskfile-med-gron-currysas-och-ingefarsstekta-morotter/1365892460.gif?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Fiskfilé med grön currysås och ingefärsstekta morötter
![Fiskfilé med grön currysås och ingefärsstekta morötter](https://cdn-kund.arla.se/recept/fiskfile-med-gron-currysas-och-ingefarsstekta-morotter/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Guldko](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/2116495536/24e43235-4bea-4d4b-b582-4fddbd20f188.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En jättepopulär rätt som vi har haft länge. Om budgeten tillåter - laga gärna på färsk vit fisk. De frästa morötterna ska däremot alltid kryddas med färsk ingefära för att få fram den rätta smaken.
Gör så här
-
- Lägg fisken i smorda bleck. Salta och peppra. Tillaga i ugn, 200° ca 15-20 min. Häll av spadet.
- Fräs löken i smör. Koka lök, fond och limeblad i ca 30 min.
- Häll i grädde, currypasta och sambal oelek, smaka av med salt och peppar. Red av med majsstärkelse.
- Fördela såsen över fisken.
- Fräs morötterna i smör, smaka av med salt och peppar. Strö över ingefära.
- Koka riset med limeblad. Servera fisken med grön currysås, morötter och ris.