Fiskfärsbiff med Sandefjordssmör

Fiskfärsbiff med Sandefjordssmör

Gör så här

1. Blanda ströbröd, grädde och mjölk. Låt svälla.
2. Mal fiskfilén.
3. Fräs löken i smör och strö över farinsocker. Låt svalna.
4. Mixa ansjovisen tillsammans med lite spad till en fin puré.
5. Blanda den malda fisken med ströbrödsblandningen, lök och ägg.
6. Smaksätt med ansjovispuré, tabasco, salt och peppar.
7. Forma till biffar och stek i smör tills de fått gyllenbrun färg. Efterstek i ugn, 125° tills biffarna är klara.
8. Koka ihop grädde, smör och crème fraiche.
9. Smaka av med kaviar och peppar. Låt svalna, tillsätt gräslöken och rör om.
10. Dela potatisen i halvor och lägg på bleck. Ringla över olja. Salta och peppra. Tillaga i ugn, 225° ca 30 min.
Servera fiskfärsbiffen med smaksatt smör och potatishalvor.

Källa: Arla Köket Guld Ko 2012

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen