Mjuka, luftiga och alldeles underbara biffar. En höjdare ihop med den fylliga och energirika smörsåsen som får sälta från kaviar. De här biffarna får också smak av ansjovis. Jättepoppis även i personalrestaurangen.

Fiskfärsbiff med Sandefjordssmör

Mjuka, luftiga och alldeles underbara biffar. En höjdare ihop med den fylliga och energirika smörsåsen som får sälta från kaviar. De här biffarna får också smak av ansjovis. Jättepoppis även i personalrestaurangen.

Gör så här

    • Blanda ströbröd, grädde och mjölk. Låt svälla.
    • Mal fiskfilén.
    • Fräs löken i smör och strö över farinsocker. Låt svalna.
    • Mixa ansjovisen tillsammans med lite spad till en fin puré.
    • Blanda den malda fisken med ströbrödsblandningen, lök och ägg.
    • Smaksätt med ansjovispuré, tabasco, salt och peppar.
    • Forma till biffar och stek i smör tills de fått gyllenbrun färg. Efterstek i ugn, 125° tills biffarna är klara.
    • Koka ihop grädde, smör och crème fraiche.
    • Smaka av med kaviar och peppar. Låt svalna, tillsätt gräslöken och rör om.
    • Dela potatisen i halvor och lägg på bleck. Ringla över olja. Salta och peppra. Tillaga i ugn, 225° ca 30 min. Servera fiskfärsbiffen med smaksatt smör och potatishalvor.