Fisk- och skaldjursterrin med krassesallad

Fisk- och skaldjursterrin med krassesallad

Gör så här

1. Fräs upp blomkål, lök och vitlök i smör. Tillsätt vätskorna och koka tills blomkålen är mjuk. Mixa blomkålskrämen slät i kannmixer. Koka upp och vispa i agar agar, smaka av med salt och peppar.
2. Klä en form med plastfilm och sedan laxen. Låt gärna laxskivorna hänga över formens sidor så att du kan klä terrinen runt om med lax.
3. Lägg i blomkålsbuketterna, spenaten och sist i med skaldjuren. Häll över krämen och ställ i kyl i minst 3 tim.
4. Stjälp terrinen ur formen och skiva upp innan servering.
5. Strimla salladslöken blanda med olja, vinäger, salt och peppar. Vänd till sist i krasse och mangoldskott.

Källa: Arla Köket Jul 2013/Arla Köket Traditioner och nytänk 2014/Arla Köket En sagolik jul 2015

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen