Fish and chips serveras för det mesta med friterad potatis. Men dessa ugnsrostade potatishalvor är minst lika uppskattade av skoleleverna. Coleslaw och citron är också ett måste till klassikern fish and chips!

Fish and chips med coleslaw

Fish and chips med coleslaw

Fish and chips serveras för det mesta med friterad potatis. Men dessa ugnsrostade potatishalvor är minst lika uppskattade av skoleleverna. Coleslaw och citron är också ett måste till klassikern fish and chips!

Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga

Gör så här

  • Coleslaw:

    • Blanda ingredienserna och låt stå någon timma i kylen före servering.
  • Potatishalvor:

    • Dela potatisen i halvor och lägg på bleck. ringla över olja och strö över salt och oregano. Blanda runt och stek i ugn på 200° ca 25 min.
  • Panerad fisk:

    • Blanda mjöl och salt. Vänd fiskbitarna i mjöl, sedan uppvispat ägg och sist i panko. Stek dem frasiga och till fin färg i oljan.
    • Servera fisken med coleslaw, potatishalvor, citronklyftor och ev lite dill.