Fänkålsbakad röding med råraka samt äpple- och pepparrotssmetana

Fänkålsbakad röding med råraka samt äpple- och pepparrotssmetana

Gör så här

1.Ta bort skinn och pinnben på rödingfiléerna. Skär bort det yttersta av buksidan sa att filéerna nästan blir jämntjocka. Putsa även bort det yttersta av fileérna i båda ändar så att de blir raka. Blanda salt och socker, strö över fisken tillsammans med fänkål och peppar. Låt rimma i ca 1 tim. Lägg ihop filéerna med buksidan på ena filén mot ryggsidan på andra filén samt huvudändan mot stjärtända och med skinnsidorna utåt. Rulla in filéerna i plastfilm och spänn plastfilmen försiktigt. Baka i 60° ånga till en innertemperatur på 35°. Kyl ned och låt stå över natten. Skär upp varje rulle i fem bitar och ta bort plastfilen.

2.Skala och finstrimla äpplena. Vispa smetana till fast konsistens. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt.

3.Riv potatisen på den grova sida av rivjärnet. Smält smöret i en stekpanna och låt det bli gyllenbrunt. Lägg i riven potatis och platta ut till rårakor med en stekspade. Stek dem gyllenbruna och frasiga. Salta och peppra.

Vid servering
Lägg upp en rödingbit på rårakan. Garnera med forellrom och färska skott och örter. Servera med äpple- och pepparrotssmetana, ev à part.

Källa: Torsten Kjörling, Årets Kock 1984

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen