![Flera populära klassiker samsas i den här förrätten. Råraka frasigt stekt i smör med rimmad röding, forellrom och en syrlig klick med äpple och pepparrot bjuder på goda smaker.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/fankalsbakad-roding-med-raraka-samt-apple--och-pepparrotssmetana/3118253580.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Fänkålsbakad röding med råraka samt äpple- och pepparrotssmetana
![Fänkålsbakad röding med råraka samt äpple- och pepparrotssmetana](https://cdn-kund.arla.se/recept/fankalsbakad-roding-med-raraka-samt-apple--och-pepparrotssmetana/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Flera populära klassiker samsas i den här förrätten. Råraka frasigt stekt i smör med rimmad röding, forellrom och en syrlig klick med äpple och pepparrot bjuder på goda smaker.
Gör så här
-
- Ta bort skinn och pinnben på rödingfiléerna. Skär bort det yttersta av buksidan sa att filéerna nästan blir jämntjocka. Putsa även bort det yttersta av fileérna i båda ändar så att de blir raka. Blanda salt och socker, strö över fisken tillsammans med fänkål och peppar. Låt rimma i ca 1 tim. Lägg ihop filéerna med buksidan på ena filén mot ryggsidan på andra filén samt huvudändan mot stjärtända och med skinnsidorna utåt. Rulla in filéerna i plastfilm och spänn plastfilmen försiktigt. Baka i 60° ånga till en innertemperatur på 35°. Kyl ned och låt stå över natten. Skär upp varje rulle i fem bitar och ta bort plastfilmen.
- Skala och finstrimla äpplena. Vispa smetana till fast konsistens. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt.
- Riv potatisen på den grova sida av rivjärnet. Smält smöret i en stekpanna och låt det bli gyllenbrunt. Lägg i riven potatis och platta ut till rårakor med en stekspade. Stek dem gyllenbruna och frasiga. Salta och peppra.
-
Vid servering:
Lägg upp en rödingbit på rårakan. Garnera med forellrom och färska skott och örter. Servera med äpple- och pepparrotssmetana, ev à part.