Falafel i pita med tillbehör

Falafel i pita med tillbehör

Gör så här

1. Blanda ihop ingredienserna till citron- och vitlöksyoghurten. Ställ kallt.
2. Blanda försiktigt ihop alla salladsslawingredienser. Ställ kallt.
3. Blanda ihop ingredienserna till tahinisåsen. Ställ kallt.
4. Blanda ihop ingredienserna till tomatrelishen. Ställ kallt.
5. Låt kikärterna rinna av. Mixa dem med lök och vitlök i en matberedare. Blanda med resterande ingredienser till falafeln och låt vila 15–30 minuter.
6. Forma falafelblandningen till bollar med hjälp av en matsked. Ha gärna blöta händer.
7. Häll olja i en djup kastrull, den får inte bli för varm. Fritera bollarna tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på pappershandduk.
8. Skär av locket på pitabröden. Fyll bröden med salladsslaw, falafel, matyoghurt, relish och tahini.

Serveringsportion ca: 300 g
Källa: Deli nr 8:2005

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen