Enchiladas fyllda med tacokryddad färs, majs och paprika täcks med tacosås och ost och gratineras frasiga. Till enchiladas serveras en grön ärtröra - ärtamole, samt krispig sallad med mycket gurka.

Enchiladas

Enchiladas

Enchiladas fyllda med tacokryddad färs, majs och paprika täcks med tacosås och ost och gratineras frasiga. Till enchiladas serveras en grön ärtröra - ärtamole, samt krispig sallad med mycket gurka.

Gör så här

    • Bryn färsen i olja. Vänd ner majskorn, tärnad paprika och tacokrydda, stek några minuter till. Rör ner crème fraiche.
    • Lägg ut tortillabröden och fördela fyllningen, ca 80 g per bröd. Rulla ihop och lägg i bleck.
    • Blanda salsa och vatten och häll över rullarna. Strö på osten och gratinera i ugnen på 180° 8–10 min.
  • Ärtamole:

    • Mixa ärtor med limesaft och olja. Rör ner finhackad lök, finriven vitlök och sambal oelek. Rör ner lätt crème fraiche och smaka av med salt.
  • Servering:

    • Blanda salladen och servera till enchiladas med ärtamolen.