![Enchiladas fyllda med tacokryddad färs, majs och paprika täcks med tacosås och ost och gratineras frasiga. Till enchiladas serveras en grön ärtröra - ärtamole, samt krispig sallad med mycket gurka.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/enchiladas/1955397011.jpeg?width=1230&height=670&rxy=0.37,0.48&format=webp&quality=80)
Enchiladas
![Enchiladas](https://cdn-kund.arla.se/recept/enchiladas/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Enchiladas fyllda med tacokryddad färs, majs och paprika täcks med tacosås och ost och gratineras frasiga. Till enchiladas serveras en grön ärtröra - ärtamole, samt krispig sallad med mycket gurka.
Gör så här
-
- Bryn färsen i olja. Vänd ner majskorn, tärnad paprika och tacokrydda, stek några minuter till. Rör ner crème fraiche.
- Lägg ut tortillabröden och fördela fyllningen, ca 80 g per bröd. Rulla ihop och lägg i bleck.
- Blanda salsa och vatten och häll över rullarna. Strö på osten och gratinera i ugnen på 180° 8–10 min.
-
Ärtamole:
- Mixa ärtor med limesaft och olja. Rör ner finhackad lök, finriven vitlök och sambal oelek. Rör ner lätt crème fraiche och smaka av med salt.
-
Servering:
- Blanda salladen och servera till enchiladas med ärtamolen.