![Ett tunt , handkavlat knäckebröd smaksatt med dill i gott sällskap. Oemotståndligt till klassiska svensk sill-, strömmings och skaldjursrätter. Men istället för att servera brödet bredvid - lägg maten på mackan!](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/dillknackebrod-med-potatis-och-inlagd-stromming/2400894086.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Dillknäckebröd med potatis och inlagd strömming
![Dillknäckebröd med potatis och inlagd strömming](https://cdn-kund.arla.se/recept/dillknackebrod-med-potatis-och-inlagd-stromming/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Ett tunt , handkavlat knäckebröd smaksatt med dill i gott sällskap. Oemotståndligt till klassiska svensk sill-, strömmings och skaldjursrätter. Men istället för att servera brödet bredvid - lägg maten på mackan!
Gör så här
-
- Koka alla ingredienser till ättikslagen och låt svalna.
- Klipp bort ryggfenan på strömmingen. Salta och peppra filéerna och lägg ihop som flundror med dill emellan. Panera i rågmjöl och stek i smör.
- Varva den stekta strömmingen med rödlök och morot och slå på lagen så att den täcker. Låt stå kallt ett dygn innan servering.
- Blanda smetana med dill, rom, citronskal och smaka av med salt och peppar.
- Bred matfett på knäckebrödet. Lägg på skivad potatis, dill och väl avrunnen strömming.
- Toppa med lite av de inlagda morötterna och rödlöken samt såsen. Servera med sallad och extra sås.