Dillknäckebröd med potatis och inlagd strömming

Dillknäckebröd med potatis och inlagd strömming

Gör så här


Dillknäckebröd:

Deg 1:
1. Blanda alla ingredienser i degblandare till en smidig deg.
2. Lägg i plastlåda med lock och ställ i kyl över natten.

Deg 2:
1. Blanda deg 1 med ingredienserna till deg 2 i en degblandare till en smidig deg.
2. Låt degen vila i ca 30 min.
3. Dela degen i 10 bitar och rundriv dem. Låt jäsa i ca 30 min.
4. Kavla ut degen så tunt som möjligt och nagga väl. Pensla med kallt vatten och strö dillfrö och lite flingsalt.
5. Lägg på plåtar och baka av i ugn, 180° i 8-10 min.
Eftertorka ev på galler.

Dillknäckebröd med potatis och inlagd strömming
1. Koka alla ingredienser till ättikslagen och låt svalna.
2. Klipp bort ryggfenan på strömmingen. Salta och peppra filéerna och lägg ihop som flundror med dill emellan. Panera i rågmjöl och stek i smör.
3. Varva den stekta strömmingen med rödlök och morot och slå på lagen så att den täcker. Låt stå svalt ett dygn innan servering.
4. Blanda smetana med dill, rom, citronskal och smaka av med salt och peppar.
5. Bred matfett på knäckebrödet. Lägg på skivad potatis, dill och väl avrunnen strömming.
6. Toppa med lite av de inlagda morötterna och rödlöken samt såsen. Servera med sallad och extra sås.

Källa: Matiga smörgåsar 2013

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen