Daal är en klassisk och omtyckt linsgryta från Indien som kryddas med ingefära, garam masala och chili. Servera med tärnade tomater, yoghurt, rostad mandel och naanbröd. Basmatiris är också gott att servera till linsgrytan.

Daal med naanbröd

Daal med naanbröd

Daal är en klassisk och omtyckt linsgryta från Indien som kryddas med ingefära, garam masala och chili. Servera med tärnade tomater, yoghurt, rostad mandel och naanbröd. Basmatiris är också gott att servera till linsgrytan.

Gör så här

  • Daal:

    • Blötlägg bönorna i ca 8 tim.
    • Låt bönorna rinna av och skölj linserna. Smält smöret i en gryta och tillsätt rödlök, vitlök, ingefära och alla torra kryddor. Fräs tills löken har mjuknat. Tillsätt linser och bönor och fräs en stund till.
    • Häll på vatten och koka ca 10 min. Tillsätt grädden och koka ytterligare ca 10 min. Smaka av med salt och vänd ner tomterna.
  • Till servering:

    • Servera grytan med tärnade tomater och yoghurt. Strö över mandel och persilja. Servera med naanbröd