Plocka 20 stora spetskålsblad. Skär bort ca 2 cm av den grova nedre delen på bladen. Koka upp vatten och salt i en vid kastrull. Blanchera bladen hastigt, ca 10 sekunder. Ta upp och kyl i isvatten. Lägg bladen på handduk att rinna av. Finstrimla resterande spetskål till spetskålsslawn.
Svarta bönor:
Används torra bönor, blötlägg dem över natten och koka dem mjuka. Används redan kokta bönor, skölj dem och låt rinna av. Sautera bönor och chili hastigt i sesamolja. Tillsätt limesaft, soja och koriander och stek tills bönorna är genomvarma.
Kimchimajonnäs och spetskålsslaw :
Vispa samman äggulor, senap, kimchibas, limesaft och soja. Ringla i oljan under kraftig vispning till en majonnäs. Smaka av med salt och ev lite mer soja. Vänd ner önskad mängd strimlad kål i majonnäsen till en coleslaw.
Confiterad portabellosvamp
Lägg svamp, olivolja, chili, vitlök, ingefära, soja och limesaft i en kastrull och koka upp under lock. Sjud på medelvärme tills oljan klarnat, ca 15–20 min. Lyft upp svampen. Grilla den hastigt på kolgrill eller i grillpanna. Ta upp portabellon, strö över osten och låt den smälta. Skär svampen i tjocka skivor och salta lätt.
Servering:
Fyll spetskålbladen med varma svarta bönor i botten. Lägg på spetskålsslawn och den grillade svampen. Toppa med böngroddar, rödlök, salladslök, chili, koriander, korianderskott, olivolja, flingsalt och nymalen svartpeppar.