Rätten har en god och stabil grund i sesamstekt ris med ägg, jordnötscrème och syrad lök. Till det serveras en confiterad portabello.

Confiterad och grillad portabello, jordnötscrème och sesamstekt ris

Confiterad och grillad portabello, jordnötscrème och sesamstekt ris

Rätten har en god och stabil grund i sesamstekt ris med ägg, jordnötscrème och syrad lök. Till det serveras en confiterad portabello.

Gör så här

  • Confiterad portabello:

    • Lägg alla ingredienser i en kastrull och sjud upp under lock. Sjud på medelvärme tills oljan klarnat.
    • Lyft svampen och grilla på kolgrill eller i grillpanna. Skiva, ringla över lite olivolja och salt.
  • Jordnötscrème:

    • Koka upp grädde och kokosgrädde. Mixa den varma grädden med jordnötter, buljong och chili i en kannmixer till en slät crème. Smaka av med soja och limesaft.
  • Syrad lök:

    • Vakuumförpacka lamellerna med 1-2-3-lagen. Låt dra i minst 1 tim, men gärna över natten.
  • Sesamstekt ris:

    • Koka riset i vattnet i ångugn i 23 min.
    • Vispa äggen. Stek äggen i sesamolja och smör med schalottenlök och vitlök under omrörning. Tillsätt riset och smaksätt med soja och risvinäger.
    • Strö salladslöken över riset vid servering.
  • Till servering:

    • Skölj böngroddarna och lägg upp på tallrikar med jordnötter och den syrade löken. Lägg på skivad portabellosvamp och toppa med koriander.
    • Spritsa en stor klick jordnötscrème på tallrikarna och servera med sesamstekt ris toppat med salladslök och korianderskott.