Confiterad lammbog och lakritspicklad fänkål

Confiterad lammbog och lakritspicklad fänkål

Gör så här

1. Värm smöret med delad vitlök och korianderfrön. Lägg bogen i ett bleck och slå över smör och vitlök. Baka i ugn på 120° ca 3 tim. Låt svalna i smöret.

2. Lyft upp lammbogen, salta och rosta i ugn på 220° innan servering. Dra köttet i bitar.

3. Skär av botten från fänkålen. Hyvla hälften av fänkålen tunt på mandolin, lägg i en skål. Kör botten och resterande fänkål i råsaftcentrifug. Värm ättika och socker tills sockret smält och blanda med fänkålsjuicen. Häll lagen över den hyvlade fänkålen och låt dra. Krydda med lakritspulver vid servering.

4. Servera köttet med tortillabröd, fänkål, silverlök och koriander.

Källa: Arla Köket Mexico Modern, Thomas Sjögren Årets Kock 2015

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen