Confiterad lammbog och lakritspicklad fänkål
Mört, trådigt lammkött ihop med picklad fänkål och lakrits ger en modern mexikansk tacoupplevelse. Fänkålen förstärker lakritssmaken.
Gör så här
-
- Värm smöret med delad vitlök och korianderfrön. Lägg bogen i ett bleck och slå över smör och vitlök. Baka i ugn på 120° ca 3 tim. Låt svalna i smöret.
- Lyft upp lammbogen, salta och rosta i ugn på 220° innan servering. Dra köttet i bitar.
- Skär av botten från fänkålen. Hyvla hälften av fänkålen tunt på mandolin, lägg i en skål. Kör botten och resterande fänkål i råsaftcentrifug. Värm ättika och socker tills sockret smält och blanda med fänkålsjuicen. Häll lagen över den hyvlade fänkålen och låt dra. Krydda med lakritspulver vid servering.
- Servera köttet med tortillabröd, fänkål, silverlök och koriander.