![Mört, trådigt lammkött ihop med picklad fänkål och lakrits ger en modern mexikansk tacoupplevelse. Fänkålen förstärker lakritssmaken.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/confiterad-lammbog-och-lakritspicklad-fankal/1845570393.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Confiterad lammbog och lakritspicklad fänkål
![Confiterad lammbog och lakritspicklad fänkål](https://cdn-kund.arla.se/recept/confiterad-lammbog-och-lakritspicklad-fankal/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Mört, trådigt lammkött ihop med picklad fänkål och lakrits ger en modern mexikansk tacoupplevelse. Fänkålen förstärker lakritssmaken.
Gör så här
-
- Värm smöret med delad vitlök och korianderfrön. Lägg bogen i ett bleck och slå över smör och vitlök. Baka i ugn på 120° ca 3 tim. Låt svalna i smöret.
- Lyft upp lammbogen, salta och rosta i ugn på 220° innan servering. Dra köttet i bitar.
- Skär av botten från fänkålen. Hyvla hälften av fänkålen tunt på mandolin, lägg i en skål. Kör botten och resterande fänkål i råsaftcentrifug. Värm ättika och socker tills sockret smält och blanda med fänkålsjuicen. Häll lagen över den hyvlade fänkålen och låt dra. Krydda med lakritspulver vid servering.
- Servera köttet med tortillabröd, fänkål, silverlök och koriander.