Mört, trådigt lammkött ihop med picklad fänkål och lakrits ger en modern mexikansk tacoupplevelse. Fänkålen förstärker lakritssmaken.

Confiterad lammbog och lakritspicklad fänkål

Recept av Thomas Sjögren

Mört, trådigt lammkött ihop med picklad fänkål och lakrits ger en modern mexikansk tacoupplevelse. Fänkålen förstärker lakritssmaken.

Gör så här

    • Värm smöret med delad vitlök och korianderfrön. Lägg bogen i ett bleck och slå över smör och vitlök. Baka i ugn på 120° ca 3 tim. Låt svalna i smöret.
    • Lyft upp lammbogen, salta och rosta i ugn på 220° innan servering. Dra köttet i bitar.
    • Skär av botten från fänkålen. Hyvla hälften av fänkålen tunt på mandolin, lägg i en skål. Kör botten och resterande fänkål i råsaftcentrifug. Värm ättika och socker tills sockret smält och blanda med fänkålsjuicen. Häll lagen över den hyvlade fänkålen och låt dra. Krydda med lakritspulver vid servering.
    • Servera köttet med tortillabröd, fänkål, silverlök och koriander.