Kladdigt, krispigt och grymt gott. En asiatisk fullträff med höga smaker av umami och marmeladig sötma från picklade kumquats. Rätten fungerar fint på menyn både som snack, för- eller huvudrätt.

Confiterad anka i salladsblad med syltad kumquats

Recept av Jimmi Eriksson

Kladdigt, krispigt och grymt gott. En asiatisk fullträff med höga smaker av umami och marmeladig sötma från picklade kumquats. Rätten fungerar fint på menyn både som snack, för- eller huvudrätt.

Gör så här

  • Picklad kumquats med papaya:

    • Dela kumquats och blanchera  i vatten. Tryck ut fruktköttet och skär skalet i klyftor.
    • Koka upp  vatten, socker och ättika. Slå lagen över skalen och ställ i kyl.
    • Skala och kärna ur papayan, skär i julienne. Lägg ner i lagen med kumquats och låt stå ca 3 tim.
  • Anka:

    • Plocka ner ankan i mindre bitar. Värm och smaka av med hoisinsås.
  • Tillbehör:

    • Skala och skiva silverlöken tunt på mandolin. Spola löken i vatten så den blir krispig och mjuk i smaken.
    • Smaka av smetana med hoisinsås och salt, fyll en spritspåse.
    • Skiva och stek shiitake med olja och smaka av med soja.
    • Dela ner salladen i blad och skölj.
  • Servering:

    • Lägg upp salladsbladen och fyll med ankan.
    • Toppa med shiitake, kumquats, papaya, silverlök och koriander. Spritsa på smetana.