![Kladdigt, krispigt och grymt gott. En asiatisk fullträff med höga smaker av umami och marmeladig sötma från picklade kumquats. Rätten fungerar fint på menyn både som snack, för- eller huvudrätt.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/confiterad-anka-i-salladsblad-med-syltad-kumquats/1085006759.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Confiterad anka i salladsblad med syltad kumquats
![Confiterad anka i salladsblad med syltad kumquats](https://cdn-kund.arla.se/recept/confiterad-anka-i-salladsblad-med-syltad-kumquats/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Kladdigt, krispigt och grymt gott. En asiatisk fullträff med höga smaker av umami och marmeladig sötma från picklade kumquats. Rätten fungerar fint på menyn både som snack, för- eller huvudrätt.
Gör så här
-
Picklad kumquats med papaya:
- Dela kumquats och blanchera i vatten. Tryck ut fruktköttet och skär skalet i klyftor.
- Koka upp vatten, socker och ättika. Slå lagen över skalen och ställ i kyl.
- Skala och kärna ur papayan, skär i julienne. Lägg ner i lagen med kumquats och låt stå ca 3 tim.
-
Anka:
- Plocka ner ankan i mindre bitar. Värm och smaka av med hoisinsås.
-
Tillbehör:
- Skala och skiva silverlöken tunt på mandolin. Spola löken i vatten så den blir krispig och mjuk i smaken.
- Smaka av smetana med hoisinsås och salt, fyll en spritspåse.
- Skiva och stek shiitake med olja och smaka av med soja.
- Dela ner salladen i blad och skölj.
-
Servering:
- Lägg upp salladsbladen och fyll med ankan.
- Toppa med shiitake, kumquats, papaya, silverlök och koriander. Spritsa på smetana.