![Fiskfiléerna som rimmas både i salt och citron får ett fast kött som skivar sig fint. En modern klassiker med mjäll purjolök och nyriven pepparrot.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/citronrimmad-kolja-med-rakor-braserad-purjolok-och-brynt-smor/2325828971.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.5,0.45&format=webp&quality=80)
Citronrimmad kolja med räkor, bräserad purjolök och brynt smör
![Citronrimmad kolja med räkor, bräserad purjolök och brynt smör](https://cdn-kund.arla.se/recept/citronrimmad-kolja-med-rakor-braserad-purjolok-och-brynt-smor/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Fiskfiléerna som rimmas både i salt och citron får ett fast kött som skivar sig fint. En modern klassiker med mjäll purjolök och nyriven pepparrot.
Gör så här
-
- Lös saltet i vattnet och blanda med citronskal. Rimma fisken i lagen ca 45 min.
- Ta upp fisken och badda torr. Tillaga i ugn, 90° till en innertemperatur på 47°.
- Lägg lök och purjolök i en smord form. Slå på buljong och grädde. Bräsera under lock i ugn, 130° ca 40 min. Strö över pepparrot.
- Koka potatisen med dill.
- Toppa fisken med räkor och dill. Avsluta med att slå över brynt smör. Servera fisken med bräserad purjolök och dillkokt potatis.
-
Källa: Årets Kock 2012