Citronrimmad kolja med räkor, bräserad purjolök och brynt smör

Citronrimmad kolja med räkor, bräserad purjolök och brynt smör

Gör så här

1. Lös saltet i vattnet och blanda med citronskal. Rimma fisken i lagen ca 45 min.
2. Ta upp fisken och badda torr. Tillaga i ugn, 90° till en innertemperatur på 47°.
3. Lägg lök och purjolök i en smord form. Slå på buljong och grädde. Bräsera under lock i ugn, 130° ca 40 min. Strö över pepparrot.
4. Koka potatisen med dill.
5. Toppa fisken med räkor och dill. Avsluta med att slå över brynt smör.
Servera fisken med bräserad purjolök och dillkokt potatis.

Tips! Vill du rimma fisken dagen innan bör du minska saltet till ca 1,5 msk.

Källa: Årets Kock 2012

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen