Vi har elever från många olika kulturer. De gillar fisk men vill ha enkla, tydliga smaker. Vi bor i ett kustområde och köper alltid färsk fisk till bra pris. Färsk fisk är lättare att hantera.

Citronfisk med kapris

Vi har elever från många olika kulturer. De gillar fisk men vill ha enkla, tydliga smaker. Vi bor i ett kustområde och köper alltid färsk fisk till bra pris. Färsk fisk är lättare att hantera.

Gör så här

    • Lägg fisken i smorda bleck, salta och peppra. Ångkoka fisken nästan klar ca 10 min. Spar fiskspadet.
    • Fräs purjolöken i smör. Tillsätt resterade ingredienserna samt det sparade fiskspadet. Låt koka upp.
    • Red vid behov med majsstärkelse till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar. Slå såsen över fisken.
    • Tillaga i ugn, 175° ca 20 min eller tills rätten fått fin färg.
    • Koka potatisen. Servera fisken med potatis.