![En bra rätt med enormt höga smaker. Kycklingen får ligga marinerad under natten. Sedan sparar vi och återanvänder marinaden som bas i t ex en korv stroganoff dagen därpå.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/chilikyckling-pastasallad-och-pestokram/2446825913.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Chilikyckling, pastasallad och pestokräm
![Chilikyckling, pastasallad och pestokräm](https://cdn-kund.arla.se/recept/chilikyckling-pastasallad-och-pestokram/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Guldko](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/2116495536/24e43235-4bea-4d4b-b582-4fddbd20f188.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En bra rätt med enormt höga smaker. Kycklingen får ligga marinerad under natten. Sedan sparar vi och återanvänder marinaden som bas i t ex en korv stroganoff dagen därpå.
Gör så här
-
- Blanda samman marinaden.
- Stek kycklingfiléerna i smör. Salta och peppra. Stek färdiga i ugn, 200° ca 20 min, till en innertemperatur på minst 70°. Värm marinaden och marinera filéerna över natten.
- Skiva filéerna fint.
- Koka pastan. Låt svalna. Blanda pastan med grönsaker, lök och vitost.
- Mixa parmesan, basilika, solroskärnor och vitlök. Blanda med crème fraiche. Tillsätt svartpeppar och smaka av med salt.
- Häll pestoröran över pastasalladen. Servera kycklingfiléerna kalla med pastasalladen.