En bra rätt med enormt höga smaker. Kycklingen får ligga marinerad under natten. Sedan sparar vi och återanvänder marinaden som bas i t ex en korv stroganoff dagen därpå.

Chilikyckling, pastasallad och pestokräm

Chilikyckling, pastasallad och pestokräm

En bra rätt med enormt höga smaker. Kycklingen får ligga marinerad under natten. Sedan sparar vi och återanvänder marinaden som bas i t ex en korv stroganoff dagen därpå.

Gör så här

    • Blanda samman marinaden.
    • Stek kycklingfiléerna i smör. Salta och peppra. Stek färdiga i ugn, 200° ca 20 min, till en innertemperatur på minst 70°. Värm marinaden och marinera filéerna över natten.
    • Skiva filéerna fint.
    • Koka pastan. Låt svalna. Blanda pastan med grönsaker, lök och vitost.
    • Mixa parmesan, basilika, solroskärnor och vitlök. Blanda med crème fraiche. Tillsätt svartpeppar och smaka av med salt.
    • Häll pestoröran över pastasalladen. Servera kycklingfiléerna kalla med pastasalladen.