Chefs burger med karamelliserad lök, lagrad cheddar och picklad gurka

Chefs burger med karamelliserad lök, lagrad cheddar och picklad gurka

Gör så här

1.Skala och dela gurkorna. Koka upp ättika, socker vatten och kryddor och sjud ca 10 min, låt svalna. Slå lagen över gurkorna, låt stå ett dygn.

2.Blanda köttet, salta och peppra och forma till burgare à 200 g. Grilla burgarna till önskad stekgrad. Lägg på ost och låt smälta innan servering.

3.Blanda samma ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar.

4.Fräs löken i smöret. Tillsätt muscovadosocker och låt det karamellisera. Häll på öl och koka tills löken är mjuk.

Vid servering
Arrangera burgare med nygrillat bröd, smält cheddar på burgaren, isbergssallad, picklad gurka, dressing, karamelisserad lök och dragon.

Källa: Christian Hellberg, Årets Kock 2001

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen