Burgaren blir saftig med både högrev och bringa i färsen. Låt burgarna rinna av en stund på galler efter stekning så att brödet hålls fräscht.

Cheeseburgare med surkål, äpple och bacon

Recept av Niclas Lundevall

Burgaren blir saftig med både högrev och bringa i färsen. Låt burgarna rinna av en stund på galler efter stekning så att brödet hålls fräscht.

Gör så här

    • Blanda färskost och srirachasås, smaka av med salt.
    • Värm på surkålen. Grilla eller stek baconskivorna till fin färg. Låt rinna av på papper.
    • Hyvla äpplena i tunna skivor. Lägg dem gärna i citronvatten så de inte mörknar.
    • Forma färsen till 10 tunna burgare à 150 g. Tryck ut dem lite extra så att det blir mycket stekyta. Salta och peppra på båda sidor. Stek burgarna på ena sidan i smör på medelhög värme ca 2 min. Vänd på burgarna, lägg på osten och stek ytterligare ca 2 min. Låt burgarna droppa av på galler någon minut.
    • Rosta brödet på snittytorna. Bred ett lager av färskostdressingen på bottenbrödet och lägg på burgaren. Toppa med surkål, äpple och bacon. Lägg på locket.