Buljong på grillade lammben med crème fraiche och pico de gallo

Buljong på grillade lammben med crème fraiche och pico de gallo

Gör så här

1. Grilla lammben och/eller paryrer, nerskuren lök samt delad vitlök hårt på en grill. Lägg i ett djupt bleck eller en kastrull som passar i ugnen. Slå på vatten och korianderfrön och låt gå i ugn på 95° ca 9 tim.

2. Sila och smaka av buljongen med salt.

3. Skär tomat och silverlök i små tärningar. Vänd ner hackad kori-ander och smaka av med limesaft och salt.

4. Servera buljongen med pico de gallo och crème fraiche som en förrätt. Servera gärna med extra lime. Lägg ev med bitar av långkokt lamm och servera som en matig soppa.

Källa: Arla Köket Mexico Modern, Thomas Sjögren Årets Kock 2015

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen