![Ett perfekt sätt att ta hand om lammets alla delar är att grilla och långkoka köttbenen i ugn. Ta till vara på den ljusa buljongen och låt den bli en förrätt ihop med Mexikos nationalsalsa pico de gallo och crème fraiche.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/buljong-pa-grillade-lammben-med-creme-fraiche-och-pico-de-gallo/2045524722.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Buljong på grillade lammben med crème fraiche och pico de gallo
![Buljong på grillade lammben med crème fraiche och pico de gallo](https://cdn-kund.arla.se/recept/buljong-pa-grillade-lammben-med-creme-fraiche-och-pico-de-gallo/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Ett perfekt sätt att ta hand om lammets alla delar är att grilla och långkoka köttbenen i ugn. Ta till vara på den ljusa buljongen och låt den bli en förrätt ihop med Mexikos nationalsalsa pico de gallo och crème fraiche.
Gör så här
-
- Grilla lammben, nerskuren lök samt delad vitlök hårt på en grill. Lägg i ett djupt bleck eller en kastrull som passar i ugnen. Slå på vatten och korianderfrön och låt gå i ugn på 95° ca 9 tim.
- Sila och smaka av buljongen med salt.
- Skär tomat och silverlök i små tärningar. Vänd ner hackad koriander och smaka av med limesaft och salt.
- Servera buljongen med pico de gallo och crème fraiche som en förrätt. Servera gärna med extra lime. Lägg ev med bitar av långkokt lamm och servera som en matig soppa.