![En perfekt sallad på buffén när du har överblivet surdegsbröd. Läskande och mycket aromatisk, där smaken från de saftiga grönsakerna och dressingen tränger in i brödtärningarna.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/brodsallad-med-gurka-tomater-och-rodlok/417161023.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Brödsallad med gurka, tomater och rödlök
![Brödsallad med gurka, tomater och rödlök](https://cdn-kund.arla.se/recept/brodsallad-med-gurka-tomater-och-rodlok/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En perfekt sallad på buffén när du har överblivet surdegsbröd. Läskande och mycket aromatisk, där smaken från de saftiga grönsakerna och dressingen tränger in i brödtärningarna.
Gör så här
-
- Skär brödet i tärningar. Skala och kärna ur gurkan lätt. Skär gurkan, tomat och paprika i grova bitar.
- Skiva rödlöken tunt och lägg i en bunke med riven vitlök. Slå på vinäger och olja, salta och peppra lätt.
- Lägg ner grönsakerna och bröd i rödlöken, vänd runt och låt stå kallt ca 1 tim.
- Smula vitosten över brödsalladen och servera.