En perfekt sallad på buffén när du har överblivet surdegsbröd. Läskande och mycket aromatisk, där smaken från de saftiga grönsakerna och dressingen tränger in i brödtärningarna.

Brödsallad med gurka, tomater och rödlök

Recept av Malin Söderström

En perfekt sallad på buffén när du har överblivet surdegsbröd. Läskande och mycket aromatisk, där smaken från de saftiga grönsakerna och dressingen tränger in i brödtärningarna.

Gör så här

    • Skär brödet i tärningar. Skala och kärna ur gurkan lätt. Skär gurkan, tomat och paprika i grova bitar.
    • Skiva rödlöken tunt och lägg i en bunke med riven vitlök. Slå på vinäger och olja, salta och peppra lätt.
    • Lägg ner grönsakerna och bröd i rödlöken, vänd runt och låt stå kallt ca 1 tim.
    • Smula vitosten över brödsalladen och servera.