En omtyckt fiskgratäng med färskost och broccoli gratängsåsen. Gratängen toppas med ost innan den gratineras.

Broccoligratinerad fisk

Broccoligratinerad fisk

En omtyckt fiskgratäng med färskost och broccoli gratängsåsen. Gratängen toppas med ost innan den gratineras.

Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga

Gör så här

    • Fräs löken i smör i en kokgryta. Tillsätt buljong och mjölk och låt koka några minuter. Tillsätt broccolin och låt den koka sönder en aning.
    • Tillsätt färskosten i såsen och smaka av med salt och peppar. Red av med majsstärkelse.
    • Lägg fisken i smorda bleck. Tillaga fisken i ugn på 200° ca 25 min, häll av fiskspadet.
    • Täck fisken med broccolisåsen och strö över ost. Gratinera i ugn på 200-225˚ ca 15 min.
    • Ångkoka potatisen i ugnen på 105° ånga till en innertemperatur på 95°.
    • Servera fiskgratängen med kokt potatis.