Fritters är omtyckta och matiga små frasiga plättar som oftast innehåller grönsaker och gärna ost. Broccolifritters tillsammans med klyftpotatis och gurkyoghurt blir en både mättande och komplett lunch. Passar perfekt att värma på i bleck.

Broccolifritters

Broccolifritters

Fritters är omtyckta och matiga små frasiga plättar som oftast innehåller grönsaker och gärna ost. Broccolifritters tillsammans med klyftpotatis och gurkyoghurt blir en både mättande och komplett lunch. Passar perfekt att värma på i bleck.

Gör så här

  • Broccolifritters:

    • Skär av broccolibuketterna från stjälkarna. Skär ner buketterna och ånga dem i ugn 2–3 min. Kyl i blaster.
    • Riv de råa stjälkarna grovt.
    • Blanda ägg, riven ost, majsstärkelse, ströbröd, salt och cayennepeppar. Vänd ner all broccoli.
    • Forma till plättar à 60 g. Stek på bägge sidor i olja. Baka klart i ugn på 200° ca 5 min på oljade bleck.
  • Klyftpotatis:

    • Skär potatisen i klyftor, blanda med olja och rosta i ugnen på 200° i 25–30 min.
    • Blanda oregano, vitlökspulver och salt och strö över den rostade potatisen.
  • Gurkyoghurt:

    • Riv gurkan grovt och pressa ur vätskan.
    • Blanda yoghurt, krämig vitost, gurka och finriven vitlök.
  • Tomatsallad:

    • Skiva eller tärna tomaterna grovt. Hacka rödlöken fint.
    • Strö rödlöken över tomaterna, ringla på olja, salta och peppra.