En saftig grön burgare där cottage cheese binder ihop grönsaksfärsen. Ett vegetariskt alternativ till köttburgaren som även passar bra att servera i skola. Rostad lök och lagrad ost ger burgaren extra smak.

Broccoliburgare med ost

En saftig grön burgare där cottage cheese binder ihop grönsaksfärsen. Ett vegetariskt alternativ till köttburgaren som även passar bra att servera i skola. Rostad lök och lagrad ost ger burgaren extra smak.

Gör så här

    • Mixa bönorna till en puré och blanda i äggen. Hacka broccolin grovt och rör ner i bönblandningen tillsammans med potatis- och kikärtsmjöl. Tillsätt resterande ingredienser.
    • Stek i smör-&rapsolja på medelvärme ca 4 min per sida tills grönsaksburgarna är krispiga och har fin färg.
  • Dressing:

    • Blanda ihop yoghurt, majonnäs och hackad jalapeños. Smaka av med salt och peppar.
  • Vid servering:

    • Rosta bröden. Bygg burgare med bröd, sallad, skivad tomat, skivad saltgurka, burgare, skivad avokado, picklad rödlök och dressing.