Fräsch grön broccoli-rätt med krämig ostmajonnäs och rostade hasselnötter som ger en fin textur till rätten. Smaksatt med champagnevinäger, hatch chili och rostade korianderfrön. Passar både att servera som en mindre förrätt eller som en matig huvudrätt.

Broccoli och spenat med hatch chili, lagrad ost, hasselnöt och koriander

Recept av Viktor Westerlind

Fräsch grön broccoli-rätt med krämig ostmajonnäs och rostade hasselnötter som ger en fin textur till rätten. Smaksatt med champagnevinäger, hatch chili och rostade korianderfrön. Passar både att servera som en mindre förrätt eller som en matig huvudrätt.

Gör så här

  • Broccoli:

    • Plocka buketterna från broccolin, dela dem om de är stora. Skala och hyvla broccolistjälkarna tunt och lägg i isvatten.
    • Råstekt buketterna i olivolja vid servering, krydda med flingsalt och lite av citronsaften. Häll av vattnet från stjälkarna vid servering och vänd upp med lite olivolja och citronsaft.
  • Majonnäs:

    • Mixa snabbt ihop alla ingredienser till majonnäsen utom olja och salt. Tillsätt rapsoljan under mixning, smaka av med salt.
  • Servering:

    • Sprid ut spenaten på tallrikarna, toppa med broccolibuketterna och stjälkarna. Spritsa majonnäs här och där och toppa med hyvlad ost, koriander och nötter.