Brie de Meaux på smördeg med oliver, pimento och rostat sidfläsk

Brie de Meaux på smördeg med oliver, pimento och rostat sidfläsk

Gör så här

1. Baka smördegsplattan i ugn på 160° under press mellan silpatmattor, ca 25 min tills den är genomgräddad. Låt svalna och skär i rek-tanglar, 3x6 cm.

2. Skala, finhacka och sautera schalottenlökarna i olja. Tillsätt pimento och låt sautera med en stund. Mixa till en puré, smaka av med salt och peppar.

3. Finhacka oliver och pimento och blanda. Dela osten på mitten i två halvor. Bred ut olivhacket på ena osthalvan och lägg tillbaka den andra halvan. Slå in i plastfilm och ställ i kyl.

4. Skär sidfläsket i riktigt små tärningar. Rosta i teflonpanna tills det är knaprigt. Låt fettet rinna av och låt svalna.

5. Skär osten i bitar vid servering till en storlek som passar på smördegen. Lägg osten på smör-degsbitarna, spritsa på pimentopuré, strö över rostat sidfläsk och toppa med kålskott.

Källa: Falbygdens ostbar 2016

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen