![En ost-petit-four med Brie de Meaux på frasig smördeg i smakrikt sällskap av oliver, pimentopuré och rostat sidfläsk. Lätt att förbereda och servera som liten amuse till gästerna.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/brie-de-meaux-pa-smordeg-med-oliver-pimento-och-rostat-sidflask/3764751307.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Brie de Meaux på smördeg med oliver, pimento och rostat sidfläsk
![Brie de Meaux på smördeg med oliver, pimento och rostat sidfläsk](https://cdn-kund.arla.se/recept/brie-de-meaux-pa-smordeg-med-oliver-pimento-och-rostat-sidflask/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En ost-petit-four med Brie de Meaux på frasig smördeg i smakrikt sällskap av oliver, pimentopuré och rostat sidfläsk. Lätt att förbereda och servera som liten amuse till gästerna.
Gör så här
-
- Baka smördegsplattan i ugn på 160° under press mellan silpatmattor, ca 25 min tills den är genomgräddad. Låt svalna och skär i rektanglar, 3x6 cm.
- Finhacka oliver och pimento och blanda. Dela osten på mitten i två halvor. Bred ut olivhacket på ena osthalvan och lägg tillbaka den andra halvan. Slå in i plastfilm och ställ i kyl.
-
Pimentopuré:
- Skala, finhacka och sautera schalottenlökarna i olja. Tillsätt pimento och låt sautera med en stund.
- Mixa till en puré, smaka av med salt och peppar.
-
Rostat sidfläsk:
- Skär sidfläsket i riktigt små tärningar. Rosta i teflonpanna tills det är knaprigt. Låt fettet rinna av och låt svalna.
-
Vid servering:
- Skär osten i bitar till en storlek som passar på smördegen. Lägg osten på smördegen, spritsa på pimentopuré, strö över rostat sidfläsk och toppa med kålskott.