Brie de Meaux på smördeg med oliver, pimento och rostat sidfläsk
En ost-petit-four med Brie de Meaux på frasig smördeg i smakrikt sällskap av oliver, pimentopuré och rostat sidfläsk. Lätt att förbereda och servera som liten amuse till gästerna.
Gör så här
-
- Baka smördegsplattan i ugn på 160° under press mellan silpatmattor, ca 25 min tills den är genomgräddad. Låt svalna och skär i rektanglar, 3x6 cm.
- Finhacka oliver och pimento och blanda. Dela osten på mitten i två halvor. Bred ut olivhacket på ena osthalvan och lägg tillbaka den andra halvan. Slå in i plastfilm och ställ i kyl.
-
Pimentopuré:
- Skala, finhacka och sautera schalottenlökarna i olja. Tillsätt pimento och låt sautera med en stund.
- Mixa till en puré, smaka av med salt och peppar.
-
Rostat sidfläsk:
- Skär sidfläsket i riktigt små tärningar. Rosta i teflonpanna tills det är knaprigt. Låt fettet rinna av och låt svalna.
-
Vid servering:
- Skär osten i bitar till en storlek som passar på smördegen. Lägg osten på smördegen, spritsa på pimentopuré, strö över rostat sidfläsk och toppa med kålskott.