Bottna en skål med den krossade potatisen och fördela sedan toppingen i grupper ovanpå. Välj topping efter säsong och ta tillvara vad som finns kvar från gårdagens salladsbuffé, jobba svinnsmart. Här är ett exempel på en vegetarisk bowl och hur du kan toppa den! Bowls är också en populär rätt som take away.

Bowl med krossad potatis och vitost

Bowl med krossad potatis och vitost

Bottna en skål med den krossade potatisen och fördela sedan toppingen i grupper ovanpå. Välj topping efter säsong och ta tillvara vad som finns kvar från gårdagens salladsbuffé, jobba svinnsmart. Här är ett exempel på en vegetarisk bowl och hur du kan toppa den! Bowls är också en populär rätt som take away.

Lägg till i favoriter
Skriva ut
Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga
Läs mer om Goda Mål

Ingredienser

10 port
10 port
Krämig potatis:
Picklade grönsaker:
  • 250 g morot, tunt skivad
  • 250 g blomkål, plockad i små buketter
  • 50 g purjolök, skivad
  • 1-2-3-lag
Picklade senapsfrön:
  • 30 g ättiksprit 12%
  • 55 g strösocker
  • 100 g vatten
  • 80 g senapsfrö
Smörstekt svamp:
Topping:
0,6 Kg CO₂e per måltid exkl. tillbehör
Beräkning av receptets klimatavtryck

Klimatavtrycket anges som CO₂-ekvivalenter (CO₂e) i kg per portion, exklusive eventuella tillbehör till måltiden. Beräkningen baseras på RISE klimatdatabas med livscykelanalyser av mer än 800 livsmedel. Stjärnorna motsvarar RISE klimatskala där max 0,4 kg CO₂e per portion ger tre stjärnor. 

Läs mer från RISE om CO₂e och klimatskalan
Håll skärmen tänd

Gör så här

  • Krämig färskpotatis:
    • Koka potatisen och låt ånga av lätt. Stompa potatisen lätt och blanda med gräddfil. Smaka av med salt och vänd ner gräslök.
  • Picklade grönsaker:
    • Blanda grönsakerna och häll lätt svalnad 1,2,3-lag över. Låt stå tills det kallnat och gärna till nästa dag.
  • Picklade senapsfrön:
    • Koka upp ättika, socker och vatten med senapsfrön. Låt dra till nästa dag.
  • Smörstekt svamp:
    • Ansa och skär ner svampen. Stek i smör till fin färg. Salta och peppra.
    • Strö över persilja vid servering.
  • Topping:
    • Lägg upp krämig färskpotatis i skålade tallrikar. Och toppa med alla tillbehören.
Näring per port
  • Fett11,3 gram
  • Kolhydrater44,9 gram
  • Protein10 gram
  • Energi (Kj)1 351 Kj
  • Energi (Kcal)323 Kcal
0,6 Kg CO₂e per måltid exkl. tillbehör
Beräkning av receptets klimatavtryck

Klimatavtrycket anges som CO₂-ekvivalenter (CO₂e) i kg per portion, exklusive eventuella tillbehör till måltiden. Beräkningen baseras på RISE klimatdatabas med livscykelanalyser av mer än 800 livsmedel. Stjärnorna motsvarar RISE klimatskala där max 0,4 kg CO₂e per portion ger tre stjärnor. 

Läs mer från RISE om CO₂e och klimatskalan
Produkter i detta recept