Borsjtj

Borsjtj

Gör så här

1.Putsa köttet. Skala lök och morot, skär i bitar. Koka upp vatten och lägg i grönsaker, kryddor och kött. Koka med lock ca 1 timme eller tills köttet känns mört. Ta upp köttet. Sila och spara kokspadet.

2.Skala och ansa alla grönsakerna. Tärna rödbetorna fint. Skär potatis och morot i cm-stora bitar. Strimla kålen fint. Finhacka lök och vitlök.

3.Fräs alla grönsaker utom rödbetor i smör i en gryta. Häll på buljongen. Lägg i rödbetorna och koka under lock till rotsakerna är mjuka. Smaka av med vinäger, salt och peppar.

4.Putsa köttet och skär i mindre bitar. Vänd ner soppan och låt allt bli riktigt varmt.

5.Servera soppan med smetana, saltgurka och skivat grovt ryska bröd.

Källa:Arla Köket smetana 2011

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen