![Mixad och fyllig soppa med proteiner från bönor. Den blir extra god och matig med syrlig kapris och salt baconströssel.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/bonsoppa-med-rostat-bacon-och-kapris/1706340538.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Bönsoppa med rostat bacon och kapris
![Bönsoppa med rostat bacon och kapris](https://cdn-kund.arla.se/recept/bonsoppa-med-rostat-bacon-och-kapris/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Mixad och fyllig soppa med proteiner från bönor. Den blir extra god och matig med syrlig kapris och salt baconströssel.
Gör så här
-
- Skölj bönorna och låt rinna av väl.
- Skiva lök och vitlök, kärna ur och skiva chilin. Fräs i olja och smör. Lägg i bönorna och slå på vatten och vinäger. Knyt ihop timjan, rosmarin och lagerblad och låt puttra i soppan ca 15 min.
- Lyft upp kryddbuketten, vänd ner crème fraiche och mixa soppan i matberedare. Smaka av med salt och vitpeppar och ev mer vinäger.
- Strimla bacon och stek det knaprigt i ugn, 170°. Låt baconet rinna av och blanda med kapris.
- Servera soppan och strö över baconbladningen.