Bohusländsk fiskpudding med brynt smör

Bohusländsk fiskpudding med brynt smör

Gör så här

Dag 1:
1. Koka risgrynsgröt och kyl ner. Beräkna en grötportion per fiskpuddingportion.
Lägg fisken i smorda bleck, salta. Låt den stå och dra i ca 30 min. Koka den sedan tills den är rejält genomkokt och kyl ner. Bryn löken mjuk och gyllengul.
Dsg 2 (serveringsdagen):
2: Blanda gröt, lök och fisk med ägg och peppar. Salta lite om det behövs.
Häll upp i smorda formar och baka i 165°, minst två timmar tills puddingen har stannat.
3. Stjälp upp på tallriken och strö över dill och häll på brynt smör.
Vissa önskar kokt potatis till men det passar bättre med gott knäckebröd, lagrad ost och sval öl.

Serveringsportion: ca 390 g pudding
Källa: Arla Köket Fisk


Huvudråvarorna borde väl vara risgrynsgröt och saltad långa om den ska blidka en bohuslänning men här är långan utbytt till sejfilé. Men alla fiskar går bra, så länge köttet är benfritt, rått och rent. Passa på att rensa frysen på fisksnuttar!
Den är även oerhört smidig att göra bara man ser till att förbereda den dagen innan.
Brynt smör och färsk, hackad dill samt citronklyfta är viktiga tillbehör.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen