![Blomkålen ugnsrostas och kokas därefter med potatis i grädde. Efter mixning till en slät crème passar den till allt från fisk- och kötträtter till vegetariska alternativ.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/blomkalscreme/3646785242.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.55,0.65&format=webp&quality=80)
Blomkålscrème
![Blomkålscrème](https://cdn-kund.arla.se/recept/blomkalscreme/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
Blomkålen ugnsrostas och kokas därefter med potatis i grädde. Efter mixning till en slät crème passar den till allt från fisk- och kötträtter till vegetariska alternativ.
Gör så här
-
- Pensla nedskuren blomkål med smör och baka i ugn på 150° tills blomkålen är välrostad och har en innertemperatur på 95°.
- Skär potatisen i mindre bitar och koka med den rostade blomkålen i grädden. Salta och fyll på med vatten om det inte täcker.
- Koka allt riktigt mjukt, sila av och mixa crèmen helt slät.
- Smaksätt med citronskal och salt.