![När du är ute efter en fiskrätt utöver det vanliga är en blåmusselsås smaksatt med majonnäs på vit soja och sanshopeppar det perfekta valet.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/blamusselsas-med-majonnas-pa-vit-soja-och-lime/2228030567.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.49,0.5&format=webp&quality=80)
Blåmusselsås med majonnäs på vit soja och lime
![Blåmusselsås med majonnäs på vit soja och lime](https://cdn-kund.arla.se/recept/blamusselsas-med-majonnas-pa-vit-soja-och-lime/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
När du är ute efter en fiskrätt utöver det vanliga är en blåmusselsås smaksatt med majonnäs på vit soja och sanshopeppar det perfekta valet.
Gör så här
-
Majonnäs på vit soja:
- Vispa ihop äggula, soja, dijonsenap och citronsaft. Tillsätt oljan lite i taget under vispning till en majonnäs.
-
Blåmusselsås:
- Koka upp och reducera grädden tills 3/5 återstår.
- Tillsätt musselfonden, koka upp och ha i limeskal. Mixa ihop med en stavmixer.
- Ta från värmen. Mixa i majonnäsen och smaka av med sanshopeppar och ev salt.