Biff Stroganoff à la Årets Kock 2009

Biff Stroganoff à la Årets Kock 2009

Gör så här

1.Putsa biffen fri från senor. Kantskär och se till att den får fin form. Bind upp med stekgarn. Krydda köttet med mycket salt och peppar. Bryn köttet i rapsolja i het panna, köttet ska vara mörkbrunt men inte bränt. Avsluta stekningen med timjan och smör. Stek klart i ugn, 120° tills köttet har en innertemperatur på 54°. Låt köttet vila minst 10 min innan tranchering.

2.Sås:Strimla löken. Stek den gyllenbrun i smör, krydda med salt och peppar. Tillsätt tomatpuré och låt bryna med någon min. Tillsätt smetana och låt såsen koka 10 min. Smaka av med dijonsenap, salt och peppar. Vänd i saltgurkan.

3.Inlagda smålökar:Förväll senapsfrön i vatten ca 2 min. Spola kallt. Förväll de oskalade lökarna 2-3 min. Skala och halvera dem. Koka upp vatten, socker och ättika. Tillsätt lök, senapsfrön och dra av från värmen. Låt löken dra i lagen så länge som möjligt.

4.Tranchera biffen i portionsbitar och lägg på tallrik. Strö över de inlagda lökarna och servera med såsen. Garnera med persilja.

Källa:Arla Köket smetana 2011
Viktor Westerlind, Årets Kock 2009

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen