Basilikagratinerat lamm med rostad vitlökssky
En elegant à la carte-rätt. Perfekt stekt lammkött, gratinerat med parmesan och basilika. Potatisen bakas med smör och örter och såsen smaksätts med rostad vitlök. Precis som en lammrätt ska serveras!
Gör så här
-
- Mixa ost, basilika, panko och smör. Lägg ost- och basilikaröran i en plastad form, ställ kallt.
- Skär upp lammköttet i portionsbitar och bryn i smör.
- Skär den kalla ost- och basilikaröran i skivor på längden och lägg på lammbitarna. Tillaga i ugn, 200° ca 7 min.
- Skär potatisen i stora stavar. Tillaga potatisen med smör, timjan och rosmarin i ugn, 175° ca 30 min.
- Rosta vitlöken i smör i kastrull, slå i vin och låt reducera till hälften. Häll i fonden, låt reducera. Red av med majsmjöl och sila av. Smaka av med salt peppar .
- Koka vårlöken i saltat vatten. Servera lammköttet med potatis, vårlök och sås.