Öjebyröra är en röra med skaldjur, ost, kummin och akvavit. Här används havskräftor och långlagrad Präst®. Öjebyröran är lätt att ha förberedd och sedan toppa ett briochebröd vid servering. Garnera med löjrom, picklad rödlök, dill och gärna allium. En både frestande och vacker mellanrätt att erbjuda gästerna i baren.

Öjeby havskräftsroll

Öjeby havskräftsroll

Öjebyröra är en röra med skaldjur, ost, kummin och akvavit. Här används havskräftor och långlagrad Präst®. Öjebyröran är lätt att ha förberedd och sedan toppa ett briochebröd vid servering. Garnera med löjrom, picklad rödlök, dill och gärna allium. En både frestande och vacker mellanrätt att erbjuda gästerna i baren.

Gör så här

  • Brioche:
    • Dag 1: Blanda jäst, mjölk, socker och ägg. Låt svälla 5 min.
    • Tillsätt salt och mjöl och arbeta med degkrok på medelhastighet i 5 min. Degen ska bli smidig och homogen.
    • Tillsätt smöret, lite i taget. Arbeta med degkrok i 10 min. Jäs i kyl över natten.
  • Dag 2:
    • Forma bröden till 70 g små bröd. Lägg i formar och jäst till dubbel storlek 1–1 ½ tim.
    • Pensla bröden med uppvispat ägg och baka av i ugn på 210° i 15–20 min, beroende på storleken på bröden. Pensla med smält smör och låt svalna.
    • Plasta och frys eller förvara i rumstemperatur.
  • Picklad rödlök:
    • Skala och skiva löken tunt.
    • Koka upp socker, ättika och vatten. Låt svalna och häll över den skurna löken.
  • Kräftröra:
    • Skär ev ner kräftstjärtarna och vänd runt med klokött, smulad ost, citronskal, örter och kummin.
    • Blanda med färskost, akvavit och smaka av med citronsaft.
  • Montering:
    • Skär ut ett snitt upptill på bröden och fyll med kräftfyllningen.
    • Toppa med löjrom, rödlök, allium och dill.