Bakade lammfrikadeller med krämig risoni

Bakade lammfrikadeller med krämig risoni

Gör så här

1. Blötlägg ströbrödet i mjölken och sautera löken i smör. Blanda färsen med ströbröd, ägg och salt. Blanda till sist i den stekta löken och oregano. Forma till stora bollar och lägg i bleck.
2. Fräs lök och vitlök i olja, tillsätt vin och krossade tomater. Koka i minst
30 min och smaka av med chili, salt och peppar.
3. Häll tomatsåsen på lammfärsfrikadellerna och baka klart i ugn på 150° till en innertemperatur på 66°.
4. Koka risoni enligt anvisningen på förpackningen och kyl ner. Mixa getost och smör slätt i en mixer.
5. Vid servering, koka upp buljongen och värm risonin i den. Tillsätt getostsmöret och koka till en krämig risoni. Avsluta med smetana och salladslök. Smaka av med salt och peppar.
Garnera med friterad oregano.

Källa: Årets Kock 2013

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen