Stora, saftiga frikadeller i fyllig, mustig sås och krämig risoni med smör, smetana och getost. För mig är det goda grejer som förstärker varandra rent smakmässigt.

Bakade lammfrikadeller med krämig risoni

Recept av Daniel Räms

Stora, saftiga frikadeller i fyllig, mustig sås och krämig risoni med smör, smetana och getost. För mig är det goda grejer som förstärker varandra rent smakmässigt.

Gör så här

    • Blötlägg ströbrödet i mjölken och sautera löken i smör. Blanda färsen med ströbröd, ägg och salt. Blanda till sist i den stekta löken och oregano. Forma till stora bollar och lägg i bleck.
    • Fräs lök och vitlök i olja, tillsätt vin och krossade tomater. Koka i minst 30 min och smaka av med chili, salt och peppar.
    • Häll tomatsåsen på lammfärsfrikadellerna och baka klart i ugn på 150° till en innertemperatur på 66°.
    • Koka risoni enligt anvisningen på förpackningen och kyl ner. Mixa getost och smör slätt i en mixer.
    • Vid servering, koka upp buljongen och värm risonin i den. Tillsätt getostsmöret och koka till en krämig risoni. Avsluta med smetana och salladslök. Smaka av med salt och peppar. Garnera med friterad oregano.