Mustig äggrätt med klassiska brunchingredienser. Gör i portioner eller i en lite större gjutjärnspanna för gästerna att dela på.

Bakade ägg i tomatsås med bönor

Recept av Sara Aasum Hultberg

Mustig äggrätt med klassiska brunchingredienser. Gör i portioner eller i en lite större gjutjärnspanna för gästerna att dela på.

Gör så här

    • Stek lök och vitlök mjukt med smör utan att få färg. Tillsätt krossade tomater och äpple, låt puttra ca 45 min. Smaksätt med chiliflakes, salt och honung.
    • Dela paprikorna i mindre bitar och stek på hög värme med smör i en gjutjärnspanna till fin färg. Tillsätt bönor och tomatsåsen och koka ihop några minuter. Knäck äggen försiktigt ner i såsen och värm tills äggen är så bakade som du vill ha dem.
    • Avsluta med att klicka på crème fraiche samt toppa med basilika och peppar.