![Ugnsbakad, rimmad torsk i en smakfull kombination med skogssvamp. Potatisen blir något extra när den trycks till och blandas med brynt smör, citron och salvia.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/bakad-torsk-med-potatis-brynt-smor-citron-lok-salvia-och-skogssvamp-samt-pepparcreme/1333186681.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Bakad torsk med potatis, brynt smör, citron, lök, salvia och skogssvamp samt pepparcrème
![Bakad torsk med potatis, brynt smör, citron, lök, salvia och skogssvamp samt pepparcrème](https://cdn-kund.arla.se/recept/bakad-torsk-med-potatis-brynt-smor-citron-lok-salvia-och-skogssvamp-samt-pepparcreme/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Ugnsbakad, rimmad torsk i en smakfull kombination med skogssvamp. Potatisen blir något extra när den trycks till och blandas med brynt smör, citron och salvia.
Gör så här
-
- Blanda salt, socker och vatten. Lägg i torsken, låt stå ca 1 tim. Ta upp den och torka av. Lägg på en smord plåt och baka i ugn, 100° till en innertemperatur på 42°.
- Koka potatisen med skal i saltat vatten. Tryck till potatisen försiktigt och blanda med brynt smör, löken delade i lameller, citronskal och citronsaft.
- Stek persilja och salvia i bryt smör. Vänd ner potatisen.
- Blanda majonnäs och crème fraiche, smaksätt rikligt med vitpeppar.
-
Vid servering:
Fräs svampen i smör. Smaksätt med salt och peppar. Lägg upp torskfilé, potatis, pepparcrème och svamp på tallrikar.