Ugnsbakad, rimmad torsk i en smakfull kombination med skogssvamp. Potatisen blir något extra när den trycks till och blandas med brynt smör, citron och salvia.

Bakad torsk med potatis, brynt smör, citron, lök, salvia och skogssvamp samt pepparcrème

Recept av Jonas Dahlbom

Ugnsbakad, rimmad torsk i en smakfull kombination med skogssvamp. Potatisen blir något extra när den trycks till och blandas med brynt smör, citron och salvia.

Gör så här

    • Blanda salt, socker och vatten. Lägg i torsken, låt stå ca 1 tim. Ta upp den och torka av. Lägg på en smord plåt och baka i ugn, 100° till en innertemperatur på 42°.
    • Koka potatisen med skal i saltat vatten. Tryck till potatisen försiktigt och blanda med brynt smör, löken delade i lameller, citronskal och citronsaft.
    • Stek persilja och salvia i bryt smör. Vänd ner potatisen.
    • Blanda majonnäs och crème fraiche, smaksätt rikligt med vitpeppar.
  • Vid servering:

    Fräs svampen i smör. Smaksätt med salt och peppar. Lägg upp torskfilé, potatis, pepparcrème och svamp på tallrikar.