Bakad torsk med potatis, brynt smör, citron, lök, salvia och skogssvamp samt pepparcrème
Ugnsbakad, rimmad torsk i en smakfull kombination med skogssvamp. Potatisen blir något extra när den trycks till och blandas med brynt smör, citron och salvia.
Gör så här
-
- Blanda salt, socker och vatten. Lägg i torsken, låt stå ca 1 tim. Ta upp den och torka av. Lägg på en smord plåt och baka i ugn, 100° till en innertemperatur på 42°.
- Koka potatisen med skal i saltat vatten. Tryck till potatisen försiktigt och blanda med brynt smör, löken delade i lameller, citronskal och citronsaft.
- Stek persilja och salvia i bryt smör. Vänd ner potatisen.
- Blanda majonnäs och crème fraiche, smaksätt rikligt med vitpeppar.
-
Vid servering:
Fräs svampen i smör. Smaksätt med salt och peppar. Lägg upp torskfilé, potatis, pepparcrème och svamp på tallrikar.