Bakad spetskål med pumpacrème på brynt smör och pumpasallad
Vegetarisk rätt som passar till höst eller vinter med smaker som karamelliserad kål, brynt smör och söt pumpa. Pumpasalladen är smaksatt med citrussaft och chili vilket ger en frisk karaktär till rätten.
Gör så här
-
- Skala och skär ner pumpan, lägg i bleck. Lägg i chili och häll på brynt smör så att det täcker pumpan. Täck med aluminiumfolie och baka i ugn på 200° tills pumpan är helt mjuk. Sila av smöret och mixa pumpan med färskost och citronsaft. Smaka av med salt.
- Blötlägg matvetet i rikligt med vatten och ställ i kyl över natten. Sila av och stek vetet i smör, smaka av med salt.
- Dela spetskålen i 20 tunna klyftor. Lägg i bleck. Pensla med smör och salta. Baka i ugn på 150° till 95° i innertemperatur och spetskålen är fint rostad och mjuk med liten kärna.
- Mixa citrussaft, salt och modifierad majsstärkelse. Montera ner oljan.
- Vid servering: Vänd ner spenaten i matvetet och lägg upp med spetskålen och pumpacrèmen. Blanda strimlad pumpa och chili med citrusdressingen och servera till. Toppa med pumpakärnor.