![Den här rätten har fått smöriga toner i så många delar som möjligt. Smörig sås, smörigt ekfatslagrat vin, cashewnötter och den smöriga potatissorten andean sunside. Piggvaren är elegant och sältan från caviaren fångar upp det feta. Smakerna i rätten är rena och lätta att tycka om.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/bakad-piggvar-med-cashew-och-caviar/1715944204.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.46,0.57&format=webp&quality=80)
Bakad piggvar med cashew och caviar
![Bakad piggvar med cashew och caviar](https://cdn-kund.arla.se/recept/bakad-piggvar-med-cashew-och-caviar/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Den här rätten har fått smöriga toner i så många delar som möjligt. Smörig sås, smörigt ekfatslagrat vin, cashewnötter och den smöriga potatissorten andean sunside. Piggvaren är elegant och sältan från caviaren fångar upp det feta. Smakerna i rätten är rena och lätta att tycka om.
Gör så här
-
Piggvar:
- Blanda vatten och salt så saltet löser sig. Rimma fisken i lagen över natten.
- Torka fisken och lägg ihop filéerna. Plasta fisken hårt och baka i ugn på 60° ånga till 41° innetemperatur. Kyl fisken tills den är riktigt kall.
- Vid servering: Skiva och värm piggvaren försiktigt i smörsåsen vid servering. Toppa piggvaren med fint riven cashew och salt.
-
Smörsås:
- Reducera cashewdrycken med lagerbladen till ca 70 g, rör då och då. Vispa ner smöret försiktigt under omrörning.
- Smaksätt med salt och citronsaft. Toppa med ekat vitt vin efter smak.
- Vid servering: Montera såsen med caviar. Toppa rätten med mandelolja.
-
Pressad potatis:
- Koka potatisen i saltat vatten med lagerbladen. Skala och pressa potatisen.
- Vid servering: Toppa med smör, salta och peppra.