Den här rätten har fått smöriga toner i så många delar som möjligt. Smörig sås, smörigt ekfatslagrat vin, cashewnötter och den smöriga potatissorten andean sunside. Piggvaren är elegant och sältan från caviaren fångar upp det feta. Smakerna i rätten är rena och lätta att tycka om.

Bakad piggvar med cashew och caviar

Bakad piggvar med cashew och caviar
Recept av Gustav Leonhardt

Den här rätten har fått smöriga toner i så många delar som möjligt. Smörig sås, smörigt ekfatslagrat vin, cashewnötter och den smöriga potatissorten andean sunside. Piggvaren är elegant och sältan från caviaren fångar upp det feta. Smakerna i rätten är rena och lätta att tycka om.

Gör så här

  • Piggvar:

    • Blanda vatten och salt så saltet löser sig. Rimma fisken i lagen över natten.
    • Torka fisken och lägg ihop filéerna. Plasta fisken hårt och baka i ugn på 60° ånga till 41° innetemperatur. Kyl fisken tills den är riktigt kall.
    • Vid servering: Skiva och värm piggvaren försiktigt i smörsåsen vid servering. Toppa piggvaren med fint riven cashew och salt.
  • Smörsås:

    • Reducera cashewdrycken med lagerbladen till ca 70 g, rör då och då. Vispa ner smöret försiktigt under omrörning.
    • Smaksätt med salt och citronsaft. Toppa med ekat vitt vin efter smak.
    • Vid servering: Montera såsen med caviar. Toppa rätten med mandelolja.
  • Pressad potatis:

    • Koka potatisen i saltat vatten med lagerbladen. Skala och pressa potatisen.
    • Vid servering: Toppa med smör, salta och peppra.