Bakad kål med ädelost och rostade pumpa- och solroskärnor

Bakad kål med ädelost och rostade pumpa- och solroskärnor

Gör så här

1.Ansa spetskål och blomkål och skär bort rotstocken, skär kålen i grova bitar. Ansa och dela brysselkålen. Lägg inte för mycket i varje bleck, då blir kålen kokt istället för rostad.
2.Blanda olja, vinäger, socker och salt. Fördela blandningen över kålen och baka i ugn, 220° ca 20 min tills kålen är gyllenbrun.
3.Lägg solros- och pumpakärnor i ett bleck, fukta med vatten och salta lätt, rosta i ugnm 220° ca 8 min.
4.Blanda kålen och lägg upp på tallrikar eller i skålar. Smula över ädelost och strö på de rostade kärnorna.

Källa: Arla Köket Lunch på Hjerta 2014

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen