Bakad kål med ädelost och rostade pumpa- och solroskärnor
Modernt, grovt och inget finlir. Enklare och mer ekonomiskt kan det knappast bli. Kålens sötma framträder tydligare när den rostas i ugn. Den karamelliserade smaken står fint i kontrast med ädelostens sälta.
Gör så här
-
- Ansa spetskål och blomkål och skär bort rotstocken, skär kålen i grova bitar. Ansa och dela brysselkålen. Lägg inte för mycket i varje bleck, då blir kålen kokt istället för rostad.
- Blanda olja, vinäger, socker och salt. Fördela blandningen över kålen och baka i ugn på 220° ca 20 min tills kålen är gyllenbrun.
- Lägg solros- och pumpakärnor i ett bleck, fukta med vatten och salta lätt, rosta i ugn på 220° ca 8 min.
- Blanda kålen och lägg upp på tallrikar eller i skålar. Smula över ädelost och strö på de rostade kärnorna.