Bakad högrev med rostad blomkål, hasselnötter och dragonmajonnäs

Bakad högrev med rostad blomkål, hasselnötter och dragonmajonnäs

Gör så här

1. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn hårt i smör runt om.
2. Lägg köttet i ett stort kärl och täck med vatten. Tillsätt lök, vitlök, morot, och timjan. Lägg på ett lock och plasta ordentligt. Tillaga i ugn, 85° ca 12 tim.
3. Lyft upp köttet och sätt i press mellan två bleck med en 20 kg tyngd ovanpå. Kyl tills lagen kallnat, köttet kan gärna stå i kyla ett dygn.
4. Reducera lagen till en god buljong.
5. Skär upp köttet och portionera ut på bleck. Slå på lite buljong. Värm försiktigt i ugn, 90° ca 15 min.
6. Slå samman en majonnäs. Krydda med dragon och tabasco. Rör ihop med matyoghurt till en tjock kräm. Smaka av med salt och peppar.
7. Krydda blomkålen med salt och peppar. Häll över vitlök och olja. Rosta i ugn, 175° ca 25 min, eller tills blomkålen är gyllene och mjuk.
8. Blanda alla ingredienser till de rostade nötterna. Smaka av med salt och peppar.
Servera köttet med dragonmajonnäs, ugnsbakad blomkål och rostade hasselnötter.

Passar till: Rostad potatis

Källa: Årets Kock 2012

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen