![Ett modernt långkok som ser mer jobbat ut än vad det är. Högrev är populärt och köttet blir oerhört mört när du kör det länge i ugn. Gott tillsammans med en knaprig huvudgrönsak. Matyoghurt ger den krämiga majonnäsen fräschör.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/bakad-hogrev-med-rostad-blomkal-hasselnotter-och-dragonmajonnas/3043267199.gif?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=81)
Bakad högrev med rostad blomkål, hasselnötter och dragonmajonnäs
![Bakad högrev med rostad blomkål, hasselnötter och dragonmajonnäs](https://cdn-kund.arla.se/recept/bakad-hogrev-med-rostad-blomkal-hasselnotter-och-dragonmajonnas/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=81&rmode=crop)
Ett modernt långkok som ser mer jobbat ut än vad det är. Högrev är populärt och köttet blir oerhört mört när du kör det länge i ugn. Gott tillsammans med en knaprig huvudgrönsak. Matyoghurt ger den krämiga majonnäsen fräschör.
Gör så här
-
- Salta och peppra köttet. Bryn det i smör runt om.
- Lägg köttet i ett stort kärl och täck med vatten. Tillsätt lök, vitlök, morot, och timjan. Lägg på ett lock och plasta ordentligt. Tillaga i ugn, 85° ca 12 tim.
- Lyft upp köttet och lägg i press mellan två bleck med en 20 kg tyngd ovanpå. Låt köttet gärna stå i kyla ett dygn.
- Reducera lagen till en god buljong.
-
- Slå samman en majonnäs. Krydda med dragon och tabasco. Rör ihop med matyoghurt till en tjock kräm. Smaka av med salt och peppar.
-
Rostad blomkål och hasselnötter:
- Salta och peppra blomkålen. Häll över vitlök och olja. Rosta i ugn, 175° ca 25 min, eller tills blomkålen är gyllene och mjuk.
- Blanda alla ingredienser till de rostade nötterna. Smaka av med salt och peppar.
-
- Skär upp köttet och portionera ut på bleck. Slå på lite buljong. Värm försiktigt i ugn, 90° ca 15 min.
- Servera köttet med dragonmajonnäs, ugnsbakad blomkål och rostade hasselnötter.