![Baconlåda med svamp och pepparrot som tillagas tillsammans i bleck. Lådan toppas sedan med persilja och dragon som ger den en härlig örtighet.
Specialkost: Går att göra laktosfri genom att använda laktosfria produkter.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/baconlada-fran-ostergotland/3376499408.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Baconlåda från Östergötland
![Baconlåda från Östergötland](https://cdn-kund.arla.se/recept/baconlada-fran-ostergotland/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Baconlåda med svamp och pepparrot som tillagas tillsammans i bleck. Lådan toppas sedan med persilja och dragon som ger den en härlig örtighet. Specialkost: Går att göra laktosfri genom att använda laktosfria produkter.
Gör så här
-
- Fräs bacon, svamp, purjolök och vitlök. Tillsätt ev lite smör om fettet i baconet inte räcker.
- Fördela potatis i bleck och tillsätt baconfräset.
- Blanda crème fraiche med grädde, pepparrot, persilja och dragon. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Fördela blandningen över potatis och baconfräs. Tillaga i ugn på 150° i ca 20 min.
-
Serveringsportion ca: Baconlåda 260 g Källa: Arla Köket Senior nr 2 1999